Vin

Der er mere filosofi i en flaske vin end i gamle bøger.
(Louis Pasteur)

French_wine_tasting_course_Paris_school_wine

At tage rundt for at smage på vin er for mange en dejlig fornøjelse – og der er mange muligheder overalt i området. Roussillon Village, hvor Bélesta ligger, er et undervurderet område, som producerer meget fine vine, især rød og rosé. Kvaliteten er øget kraftigt de senere år, men prisen er også fulgt med et pænt stykke ad vejen.

Rødvin
Rødvinene er for det meste en blanding af druesorterne Syrah, Grenache Noir og Carignan eller Mourvedre. Hver vingård (Chateau, Domaine, Mas og Clot) har dog sin egen (velbevarede) mening om blandingsforholdet…

Hedvin
Der laves også fine hedvine på muskatdruen. Den lyse hedder Rivesaltes, og der produceres også Ambré (ravfarvet) og Tuilé (teglfarvet). Ekstra god kvalitet opnås ved at blande årgangene (Hors d’age), og Rancio er en specialitet, hvor vinballonerne står udenfor i solen.

En meget fin mousserende vin er Blanquette de Limoux, hvis metode er overtaget af champagne-producenterne.

Bélesta og omegn

I Bélesta er Riberach et fint vinsted, hvor man kan smage på deres egne og egnens vine. 4 km. fra landsbyen ligger Chateau de Caladroy, der har et bredt udvalg af kvalitetsvine. Også vinkooperativet i Caramany har gode vine. Supergode rosévine fås hos Trémoine i Rasiguères.

capture-d-ecran-2017-11-25-a-12

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s