Historie

Bélesta var grænseby mellem Occitanien og Catalonien i middelalderen, og senere mellem Frankrig og Spanien. Især det katalanske islæt er stadig stærkt. Det katalanske flag med de fire røde og fem gule striber (der symboliserer blod og guld) vajer mange steder på egnen.

Museet i Bélesta er et spændende besøg, og er beliggende i slottet øverst i landsbyen, hvor det støder op til kirken. Indvendigt føres man gennem diverse emner lige fra de involverede arkæologiske videnskaber til meget attraktive og overbevisende rekonstruktioner i graven og selve hulen som den var, da den først blev fundet. Sidstnævnte indebærer at gå ned i – og gennem – hvad der føles som en ægte hule. I museet vises objekter (skatte) med intakt og velbevaret keramik, smykker og dagligdags genstande så som nåle fremstillet af knogler.

Europas ældste menneske (450.000 år) er fundet ved Tautavel, og derfor findes også her et museum, nemlig Musée de Tautavel.

datPhoto1_49639a72275cd_N

Der er mange levn fra romertiden i området, bl.a. akvædukten/broen ved Ansignan. Villefrance de Conflent er en stærkt befæstet middelalderby, og også Carcassonne med Europas største middelalderborg er inden for rækkevidde.

Villefranche

I Perpignan ligger Mallorca-kongens slot fra 1200-tallet og byporten ved Castillet fra 1397, hvor der nu er indrettet katalansk lokalhistorisk museum. Også slottet og fyrtårnet ved Collioure er fra Mallorca-kongens tid.

Der ligger gamle fascinerende klostre og middelalderkirker overalt (bl.a. Saint Martin du Canigou og Serrabona). På grænsen til Aude-departementet ligger en række katharborge. Mest imponerende er Queribus.

Queribus

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s