Vandreture

Pyrenæerne giver uanede muligheder for at vandre i meget forskellig natur. Omkring Bélesta kan man vandre ud til grotten “Caune de Bélesta“, hvor der blev fundet 32 skeletter (6.500 år gamle), som danner basis for museet
“Musée de Bélesta”.

Related image

Man kan vandre op til en stendysse (Dolmen) og den nedlagte landsby Saint Barthélémy, som var forløberen for Bélesta (ca. 1 time). En kort tur går til korset på toppen af bakken over for huset (ca. ½ time).

004DolmenDuMoliDelVent_HD

Turen kan også gå op til toppen af le Pic Aubeil  (541 meters højde) med fantastisk udsigt til alle sider (ca. 1 ½  time), eller man kan vandre ned til en nedlagt vandmølle (ca. 1 ½ time) og videre til grænsesten (bornes), som markerer den gamle grænse mellem Catalonien og Occitanien (ekstra 45 min.).

Hvis man vil have større udfordringer, behøver man ikke at køre langt, før man kan gå i de høje bjerge. “Grand Route 10 går hele vejen langs toppen af Pyrenæerne fra Middelhavet til Atlanterhavet, og man behøver ikke at tage hele turen på én gang.

Den ultimative vandring går til toppen af Canigou, der kan bestiges fra flere sider. Man kan dog også køre i bil (med god afstand til undervognen)
til 1.700 m. højde, eller booke plads i én af områdets firehjulstrækkere, der kører op til 2.100 m.

img_0749

Ille-sur Tet

Er man rigtig glad for højderne, og har lyst til at komme endnu højere op, er der også mulighed for at komme på decideret bjergbestigning. Spørg herom ved bestilling. Der ligger mange brochurer med turforslag i huset, og der er også detaljerede vandrekort til mange af turene. Ruterne er (for det meste) fint afmærkede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s